O meni

Ines Paravan, prof. pedagogike, certificirana psihoterapevtka transakcijske analize, mediatorka

Strokovno:  
Prve psihoterapevtske izkušnje sem pridobivala kot študentka prostovoljka na psiho-socialnih taborih za mlade pri dr. Stritihu in dr. Možini, konec osemdesetih. Diplomirala na Filozofski fakulteti 1990, s poglabljanjem v ekspresivne tehnike in otroško risbo. Slednje razvijam in uporabljam še danes. Službo svetovalne delavke v šolstvu (v osnovni, srednji šoli in dijaškem domu), kjer sem pridobila naziv svetnik, opravljam delno še danes. Po parih letih službe v šolstvu sem prepoznala potrebo po specifičnih znanjih in veščinah za kakovostno svetovanje in delo z ljudmi. Dodatne delovne izkušnje in znanja sem pridobivala kot prostovoljka Otroškega telefona, se 1995 kot predstavnica Slovenije za Mirovno vzgojo (Urad za mladino, Mirovni inštitut) udeležila mednarodnega študija nenasilnega reševanja konfliktov v Nemčiji, ter1996 začela s psihoterapevtskim študijem transakcijsko analitične smeri pri dr. Milivojeviću in ga zaključila 2001 (The Psychopolis Institute). Slednje sem ob praksi dogradila z integrativnimi in relacijskimi pristopi, pri mentorju dr. Žvelcu (Inštitut Ipsa) in 2017 v Berlinu pridobila naziv

diplomirane in certificirane psihoterapevtke z mednarodno diplomo transakcijske analize CTA-P.

 Po dvajsetih letih svetovalnih izkušenj, strokovnih izobraževanj in osebne zrelosti, sem se 2010 odločila za zasebno psihoterapevtsko prakso.

 

Sem aktivna članica programskega sveta in častneg razsodišča SLOVENTE (stanovsko TA društvo)

pri Inštitutu Ipsa, pa učna terapevtka. 

Sodelujem z društvi, stanovskimi odganizacijami:

EATA (Evropsko združenje transakcijskih analitikov), Sinta, Sloventa in SKZP (Slovenska krovna zveza za psihoterapijo), kot predstavnica Sodelujem tudi z društvom uporabnikov Dam  ali " Ne boj se", za pomoč osebam z depresijo in anksiozno motnjo.  

 

Osebno:
Ines P.- pevka, popotnica, psihoterapevtka, pedagoginja

Verjamem v ravnovesje kljub navidezni disharmoniji. Verjamem v razvoj in nenehno učenje. Izziv je zavedanje, da je sprememba edina konstanta. Zame je umetnost nega duše! 

Približno na polovici življenja sem objektivno neljubo okoliščino spremenila v čisto radost polletnega potovanje po Svetu-sama. Neprecenljivo. Sedaj bolj verjamem, da meje so, a le v glavah. Verjamem, da sta ritem in smer pomembna, a ima vsak svojega. Zame je nekaj edinstvenega, če si del zvoka! Pomembno je biti slišan, tako osebno, kot družbeno! Zato pojem že celo življenje. Leta 1999 sem začela svoje poglabljanje v jogijske prakse (Sudarshan Kriya, Hatha joga, Vipassana, Kundalini) in se izobraževala po Evropi in Aziji. Pridobljena znanja uporabljam za lastno psiho higieno, dihalne tehnike in veščine sproščanja, pa tudi pri terapevtskem delu (Mindfulness - čuječnost). Ob poklicu, ki ga opravljam, sem kot vsi, le človek; včasih grem skozi svoje izzive zlagoma, drugič zelo težko. Vendar delo na sebi in izkušnje, štejejo. Šteje tudi vsak stik s klientom in odnos, ki ga sooblikujeva. Štejejo zgodbe katerih sem del in v katere s spoštljivostjo vstopam in znam izstopiti, z namenom. 

Prizadevam si za ohranjanje radovednosti, kritičnega uma in radosti v življenju. 

Obožujem horizonte v glavi in naravi!